Kategória:
Helyi receptek, Desszertek, sütemények
Létrehozva:
2022-01-05 21:34:10
Cikk írója:
Katona Angelika
Szalagos fánk

Szalagos fánk receptje
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ
• 50 dkg liszt
• 5 dkg cukor
• 5 dkg vaj
• 3 dl tej
• 3 dkg élesztő
• 2 db tojássárgája
• 1 csipet só
A TETEJÉRE
• porcukor
• lekvár
• Előkészítési idő: 40 PERC
• Elkészítési idő: 20 PERC
Elkészítés:
Langyosítsd meg a tejet, adj hozzá egy evőkanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várd meg, míg felfut, tehát jól megemelkedik. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a megkelt élesztőt, a sót, a maradék cukrot és tejet, a puha vajat, majd a tojássárgákat is. Dagassz rugalmas tésztát, takard le, és keleszd egy órán át.
Ha a tészta a kétszeresére nő, borítsd enyhén lisztezett felületre, és nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra. Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval, esetleg pohárral szúrd ki. Bő, forró olajban, közepes lángon, fedő alatt süsd a fánkokat. Amikor az egyik felük aranybarna, fordítsd meg, és fedő nélkül süsd meg a másik oldalukat is. Szedd ki az olajból, majd csepegtesd le papírtörlőn. Tálaláskor szórd meg porcukorral, és kínálj hozzá lekvárt.
Városi magazin cikkek







Kiemelt ApróHirdetések





További kiemelt ApróHirdetések »
Helyi látnivalók








