Település:
Bács-Kiskun megye, Kecskemét

Létrehozva:
2022-01-05 16:13:29


Kecskeméti Arborétum


Új kilátó

ÚJ KILÁTÓ

Az új kilátó építési munkái 2020-ban fejeződtek be. Ennek stabilitását acél vázszerkezet biztosítja, amely a lehető legnagyobb felületen vörösfenyő borítást kapott. A felső kilátószintre az elbontott kilátóval megegyező formavilágú tető került, melynek csúcsmagassága 25,1 m.
Legfelső járószintje 7 méterrel magasabb, mint a régié, így 17,5 méterről, azaz körülbelül 19 méteres szemmagasságból gyönyörködhetünk a nem mindennapi panorámában itt az Alföld közepén!
A kilátó lépcsősora kényelmes, tágas, a lépcsősorokat összekötő járófelület akác palló. A felfelé és a lefelé lépcsőzés során is élményekben lehet részünk: egyes pihenőhelyeken kinézhetünk a növénygyűjtemény kanyargós ösvényeire, máshol a fák lombkoronájában érezhetjük magunkat karnyújtásnyira a tölgyfáktól.

A legfelső, „U” alakban körbejárható kilátószinten jól megfigyelhetők a 62 hektáros növénygyűjtemény erdőállományainak hullámzó vonulatai, a magasból a lombok ezernyi színárnyalatát figyelhetjük meg. Az arborétumban található műemlék Mária kápolna tornya délnyugati irányban fedezhető fel. Szép kilátás nyílik a szomszédos szabadidőközpont vízfelületére, valamint a város nyugati részére is.
Mi – tervezők, kivitelezők, építtetők - mindannyian reméljük, hogy az új kilátó is elnyeri az Önök tetszését, valamint bízunk benne, hogy sok örömöt, élményt nyújt majd hosszú időn keresztül az idelátogató gyerekcsoportoknak, természetbarátoknak, turistáknak!
Kellemes kikapcsolódást, derült időt, szép kilátást kívánunk!

Tervező: Fabriq Tervezőiroda - Mészáros Dóra okl. építészmérnök
Kivitelező: Bács Bau Generál Kft.
Műszaki ellenőrök: EPORG M&Z Bt., Markó István és Györke Gábor
Beruházó: KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt.

Forrás:http://www.kecskemetiarboretum.hu/index.php/129-regi-kilato-uj-kilato

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »